U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Drukke maand

Gepost 2016/10/05

De maanden september, oktober, november en december zijn altijd de drukste maanden in het jaar. Er moet een hoop geregeld worden voor mijn leerlingen in Dinkelland (denk aan het maken van lesroosters e.d.) en ik probeer ook altijd aan het begin van het jaar wat leuke nieuwe boeken te vinden. 

Afgelopen jaar ben ik met een aantal leerlingen begonnen in het meespeelboek Horn of Plenty van Eric Vloeimans, een boek vol met duetten. Zijn boek is niet makkelijk, maar wel heel erg leuk en leerzaam! Op de CD staan de duetten met piano als begeleiding, maar op een heel handige manier. Je kunt de tweede stem spelen met de eerste stem en omgekeerd. Eric heeft de andere stem dan ingespeeld. Daarnaast heeft elk stuk ook 2 variaties, die zijn ook voorgespeeld door Eric. Zo kun je heel veel muziek halen uit slechts 1 stuk! Een aanrader voor iedereen die zijn A-Diploma heeft gehaald :).

 

Zoals gezegd, moeten er aan het begin van het jaar altijd veel dingen geregeld worden voor mijn leerlingen in Dinkelland. Veel leerlingen van het afgelopen jaar gaan door, maar er zijn ook altijd proeflessen; leerlingen die de trompet of bugel voor een paar weken willen proberen om te kijken of het wat voor ze is. Gelukkig gaan de meeste leerlingen die op proefles komen ook door met lessen. De lessen die ik in Dinkelland geef gaan via Da Capo Dinkelland, neem ook eens een kijkje op die website: www.muziekindinkelland.nl